10 Ekim 2009 Cumartesi

TESADÜF MÜ

Ramazan Bayramında Kayseri’deydim; Atatürk Stadyumu ve Atatürk Kapalı Spor Salonu yıkılmış, yerine Hollandalı bir Firma dev bir iş merkezi yapıyor… Şehrin Ankara çıkışına yeni bir stadyum yapılmış. Türkiye’nin en büyük stadyumu. Doğal olarak, bu stadyumun adının da ATATÜRK Stadyumu olması gerekmez miydi? Kadir Has Stadyumu konmuş. Yanlış anlaşılmasın Stadyumu Kadir Has yaptırmamış, Kadir Has’ın stada katkısı devede kulak kabilinden olduğu söyleniyor.

Ne diyordu Atatürk: "Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim."

Kayseri’deki Stadyumdan Atatürk İsminin Kaldırılması Maalesef Tek Örnek Değildir.

Çorlu’da Reşadiye Mahallesinde yer alan Mandıracı Caddesi 1. ve 2. sokaklar arasında kalan Atatürk Caddesinin adı Şehit Yüzbaşı Ulaş Türk Caddesi olarak değiştirildi.4. Kasım.2006

Ne diyordu Atatürk: "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."

Kocaeli Yenimahalle Atatürk Caddesi’nin ismi Lozan Caddesi olarak değiştirildi. 14.03.2007.

Ne diyordu Atatürk "Bizim başka milletlerden hiç bir eksiğimiz yok. Cesuruz, zekiyiz, çalışkanız, Yüksek amaçlar uğrunda ölmesini biliriz."

Rize Atatürk Stadı yıkıldı, yeni stadyuma "Recep Tayyip Erdoğan Stadı" ismi konmak istendi, daha sonra Rize Stadında karar kılındı.

Ne Diyordu Atatürk; “Milletler, egemenliklerini bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı, güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar milletin hayatına giderilmesi mümkün olmayan zararlar verebilir.”

Kaman’da Atatürk Caddesinin ismi değiştirilerek, Japon Prensi Tomohito Mikasa’nın adı konuldu.

Ne Diyordu Atatürk; "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

Denizli’Akkent’teki Atatürk Bulvarının İsmi Osman Nuri Filiz Bulvarı olarak değiştirildi (Osman Nuri Filiz Denizli AKP Milletvekili) Radikal 28.2.07

Ne diyordu Atatürk: "Cumhuriyeti kuranlar onu korumaya da muktedir olmalıdır."

Kütahya Şehir Merkezindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun Yıkılarak Yerine İş Merkezi Yapılacağı Bildirildi.

Ne diyordu Atatürk; "Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz."

Malatya Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu boşaltıldı. Binanın yıkılmasından sonra yerine 21 derslikli bir okul yapılacağı bildirildi.

Ne diyordu Atatürk: "Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir."

İstanbul Üsküdar İlçesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun depremde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılıp tekrar yapıldıktan sonra adı Halil Türkan olarak değişti

Ne diyordu Atatürk: "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz."

Kırşehirde Gazi İlköğretim Okulu yıkıldı, yeni yapılan okula, okul yapımına katkısı olan bir hayırseverin ismi verildi.

Ne diyordu Atatürk; “Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.”

Antalya Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu kapatılmış, binası Hükümet Konağı’na dönüştürülmüştür.

Ne diyordu Atatürk: "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!"

Değişim Yalnızca Atatürk’ün ismiyle sınırlı kalmıyor; Erzurum’da Refik Saydam Caddesi’nin ismi de Recep Akdağ Caddesi olarak değiştiriliyor,

Ne Diyordu Atatürk: "Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir... Türk milleti milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir… Türk milletinin tarihi bir niteliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder